sobota 14. novembra 2015

DIY - paletka očných tieňov

Ahojte!

Tiež máte doma kopec mono očných tieňov, ktoré sa vám len hromadia a hromadia a zaberajú miesto? Ja ich mám toľko, že neviem, čo s nimi. A nakoniec vždy, keď sa líčim vezmem do rúk nejakú paletku. 

Preto som sa rozhodla z mono očných tieňov vytvoriť svoju vlastnú paletku. A bolo to jednoduchšie než som si myslela. 


Potrebovať budeme:

Prázdnu paletku očných tieňov (ja som moju objednala cez amazon a stála ma 3 €)
očné tiene
predmet, ktorým bude tiene zatláčať (mne do otvorov na tiene pasovala presne 2 eurovka)
nejakú paličku na pomrvenie očných tieňov (ja som využila koniec starého štetca)
a niečo čí očné tiene polejete (má sa na to používať alkohol, no ja som sa rozhodla pre micelárnu vodu od Avéne a fungovalo to aj s ňou)
kuchynské papierové utierky (alebo servítky)


Postup je už potom jednoduchý. Vezmete si vami zvolený očný tieň. Tento konkrétne je od značky Korres  v odtieni 35M Brown. Na začiatok som si zvolila tento matný tmavo hnedý tieň. 


Rukoväťou štetca som ho rozdrvila na malé časti, dokonca až na prášok.


Presypala som ho do otvora v paletke, v ktorom so chcela mať.


Naliala som trošku micelárky, poriadne som to premiešala, aby bol celý prášok vlhký. Potom som jednoducho vzala kúsok papierovej utierky, položila na ňu 2-eurovú mincu a silno pritlačila. Neviem, prečo som to neodfotila, ale v paletke chýbajú ešte dva tiene, takže ak budete chcieť, tak vám aj tento postup ešte odfotím. 



Do prvej tretice tieňov som si zvolila ešte lesklé očné tiene od značky Manhattan. Ten do hneda je v odtieni dim brown a ten sivý je v odtieni slate grey. Vidieť ste ich už mohli TU.


Vylisované tiene v paletke nevyzerali príliš vábne a musím povedať, že stolík bol celý zafarbený a paletka naokolo tieňov tiež. Tiene však musia ešte pár hodín postáť, kým úplne vyschnú a potom sú pripravené na používanie. Tento postup im neuberie ani na kvalite ani  na pigmentácií. 




Do druhej trojice som si zvolila dva očné tiene od essence a jeden od catrice. Prvým bol tieň od essence z limitky beauty beats. Nie je veľmi pigmentovaný, no s dobrou bázou aj z neho čo to dostanete. Je v odtieni 03 as long as you love me. Druhým tieňom je zaujímavý fialový očný tieň od catrice. Je v odtieni 090 ninja purples. Dá sa použiť nasucho ale namokro je oveľa viac pigmentovaný. Ako tretí som si vybrala tieň od essence z rovnakej limitky ako ten predtým. Je v odtieni 01 baby, baby, ooh!


Najlepšie na vytváraní vlastnej paletky je to, že môžete použiť tiene, ktoré radi používate. Alebo si vytvoriť dokonalú paletku, presne podľa vašich predstáv a požiadaviek.

Keďže článok nechcem veľmi preťahovať, pridám už len fotky. Ak by ste mali nejaké otázky, rada na ne odpoviem.


catrice - limitovaná edícia rocking royals, odtieň finally crowned


Manhattan - odtieň dusky pink



J. Cat - fying solo, odtieň half naked


Manhattan - off-white


Douglas eyes - odtieň noemi 


Ako som už spomenula v paletke ešte dva očné tiene chýbajú. Už ich však mám doma a zvolila som tieto dva. Obidva ma veľmi zaujali. Sú od značky p2. 



Tento je v odtieni 020 shimmering effect. Je dobre pigmentovaný s lesklým metalickým efektom. 


Staroružovo-fialový tieň je v odtieni innocent shine. Taktiež s metalickým efektom. 


Už chýba pridať len tie dva a moja prvá paletka bude hotová. Čo na ňu hovoríte vy? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára