nedeľa 30. júla 2017

Seriál 13 Reasons Why - recenzia

Ahojte!
Poznáte to, váš obľúbený seriál sa skončí a vy neviete, čo pozerať ďalej. Hľadáte niečo podobné, no nič vás nezaujme. Tak to bolo pri mne, keď skončil seriál Pretty Little Liars. Hľadala som seriál s podobným dejom, no nič, čo by sa mi páčilo, som nenašla. Potom som si všimla, že vyšiel nový seriál 13 Reasons Why...

Zdroj: Google


Tento seriál má 13 častí a či sa dá sledovať už aj po slovensky neviem. Ja som seriál pozerala po nemecky na Netflixe. 

Zdroj: Google

Hlavnou postavou v tomto seriály je Hannah Baker, ktorá je v meste nová. Po nejakej dobe sa však rozhodne spáchať samovraždu. Pred tým než sa zabije nahrá kazety, na ktorých vysvetľuje, prečo to urobila. Kazety sa posúvajú medzi tými, ktorí sú dôvodom, prečo sa rozhodla vziať si život.

Zdroj: Google

Druhou hlavnou postavou je Clay Jensen, ktorý taktiež dostane do rúk tieto kazety. Bol do Hannah zamilovaný a snaží sa zistiť, kto je vlastne zodpovedný za jej samovraždu. Hannah nahrala 13 kaziet a na každej z nich predstaví niekoho, kto jej nejakým spôsobom ublížil. Clay od začiatku vie, že aj on je dôvodom, prečo si vzala život, no nevie prečo. 

Zdroj: Google

Na seriáli oceňujem silu hlavných charakterov. Páči sa mi aj ako je to všetko zamotané a v každej časti výjdu na povrch nové skutočnosti. Celý príbeh ma veľmi zaujal a vtiahol do deja. Vcítiť som sa vedela do postavy Hannah, ale aj do zúfalstva jej rodičov, ktorý prišli o jediné dieťa, bez akéhokoľvek vysvetlenia, či listu na rozlúčku. Koniec seriálu ma celkom prekvapil, vôbec som nečakala, že sa Hannah stane niečo také. Nechcem písať konkrétne udalosti, pretože ak ste seriál ešte nevideli, všetko by som vám pokazila. 

Zdroj: Google

Na druhej strane som bola so seriálu aj trošku sklamaná, pretože to na môj vkus išlo príliš rýchlo, priala by som si viac prepracovaných detailov a hlbšie vysvetlenie konania niektorých charakterov. Okrem toho sa seriál samozrejme PLL nevyrovná, no som celkom zvedavá na druhú sériu, ktorá má byť vydaná budúci rok. 

Knižku, podľa ktorej je tento seriál natočený som nečítala. Podľa seriálu by som si ju však chcela prečítať, pretože väčšinou to tak býva, že je kniha oveľa lepšia. 

Videli ste už tento seriál? Čo naň hovoríte?

Zdroj: Google

Mimochodom, rozhodla som sa vytvoriť štítok Kniha, film, seriál, pod ktorým nájdete recenzie kníh, filmov a seriálov, ktoré ma zaujali. Toto je prvá recenzia tohto typu, tak mi dajte vedieť, či v tom mám pokračovať alebo to radšej nechať tak a venovať sa radšej len kozmetike. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára